Mijnenveger Bernisse

Stap in de verrassende wereld van een oorlogsschip

Mijnenveger Bernisse

Koningskade 6

3221 CC  Hellevoetsluis

www.msbernisse.nl

 

Gooi de trossen los en ruik de zilte zee. De stoere, vrijwillige bemanningsleden hebben hun hart verpand aan dit schip. Zij vertroetelen de Bernisse met liefde. Zere handen van het schuren, sleutelen aan de motor, samen lachen en eten aan de bakstafel en aan de hand van de verhalen terug in de tijd. Het vegen van mijnen om zo de kustwateren weer veilig te maken. Een rondje varen met deze dame is meer dan een belevenis.

 

De m.s. Bernisse is een AMS 60 (Adjutant Mine Sweeper) en gemaakt van hout. Vijfentwintig jaar lang deed het schip dienst als mijnenveger op de Noordzee om de zeemijnen en bommen uit de Tweede Wereldoorlog onschadelijk te maken. De mijnenveger verlaat nog regelmatig de haven om een rondje te varen en jaarlijks terugkerende evenementen te bezoeken.

Bezoekers kunnen de geschiedenis zien over het vegen van mijnen die in de tweede wereldoorlog zijn gelegd. Het schip ademt nog het stoere marine leven aan boord. Nieuwsgierig naar de geschiedenis van het mijnenvegen? Kijk dan op de website voor de openingstijden!