Linquenda II

Geniet van het buitenleven!

Linquenda II

Tramhaven 1

3224 AJ  Hellevoetsluis

06 - 46 40 113

www.gezelligzeilen.nl

 

De Linquenda II is uitstekend ingericht voor gezellige en persoonlijke dagtochten. Het authentieke schip is een unieke trouwlocatie en naast de middag en avondtochten kunt u mee tijdens een van de vaar-arrangementen.

Elke zomer nderhouden Jan en Simone een veerdienst naar Middelharnis en Tiengemeente. Een bijzondere extra stop is Stellendam, waar de zeehondjes bezocht kunnen worden.

 

Fietsen kunnen mee aan boord en met een aansluitende busverbinding in Middelharnis, die via het centrum van Middelharnis naar Stellendam, via Ouddorp naar Renesse rijdt, kunt u een geweldig dagtochtje plannen.

 

Geschiedenis:

De Linquenda II is gebouwd als vrachtschip. In 1911 startte de bouw, met het doel de Wad & Sond te bevaren. De rederij die het schip liet bouwen ging failliet, waardoor de bouw pas in 1914 klaar was en het schip in de binnenvaart werd ingezet om zand en grind te vervoeren. Het zeilend vrachtschip deed dienst, tot het in de Tweede Wereld Oorlog werd geconfisqueerd. In de jaren zestig komt het zeilend stukje maritiem erfgoed weer in beeld als hippies het schip ombouwen tot een tweemaster met een eigen motor. De avontuurlijke hippies hadden een vooruitziende blik door als eerste charterschip de kuip naar het achterdek te verplaatsen. Zij varen in heel Nederland het avontuur tegemoet en bieden zeilend de verschillende dagtochten aan. In 1994 doopt het echtpaar Ruitenga het schip om in Linquenda II en starten zij met vaartochten vanuit Hellevoetsluis.

 

Bel voor meer informatie naar +31 (0) 646 40 113